zaterdag 6 januari 2018

Oefenpyjama's

De pyjama's werden wat kort bij de jongste zoon. Meestal resulteert dat in een doorgeefsessie, maar er bleken ook wat pyjama's versleten en aan vervanging toe. 
Een mooi project om mijn nieuwe coverlock, de Brother CV 3550 uit te proberen. Die stond al 1,5 week in de doos te wachten. Zoon 2 en 3 kregen een deze week een pyjama, zoon 1 staat nog in de wacht. 


De naden aan de boorden en zomen kregen een coverlockstiksel. Ook het elastiek kreeg een stiksel, nadat ik het had aangezet met de locker, wat beide erg goed ging.
Je moet zelf naaien, om te begrijpen dat je uren kan kijken naar zo'n perfecte naad, haha.
Het patroon van beide pyjama's is de Night Owl en de Stripey legs uit Ottobre 06/2009. 
Een veel gemaakt patroon, ik heb enkel het shirt wat verlengd. De pyjama valt nog wat groot, maar dat is meestal van korte duur. De tangramdierenstof kocht ik bij Joy Fits
Het patroon in grotere maten uit hetzelfde nummer klopt overigens van geen kant, dat maakte ik al eens, maar is veel te groot. Ik las het ook al bij andere bloggers. Voor maat 140 zoeken we dus nog naar een ander patroon. 
Ook broerlief kreeg een pyjama. Het digitaal geprinte orkastofje kocht ik op het Stoffenspektakel.
De strepen komen uit de voorraad.En nu natuurlijk nog iets over de Brother. Zoals te zien, is het gelukt ermee te werken. Dat kostte wel een paar avondjes. Zomen gaan (inmiddels) prima, ik word echt blij van het resultaat. 
Het stiksel over de boorden gaat nog niet helemaal lekker. Ik denk dat ik zonder grappen wel 80x heb uitgehaald. Maar het moest lukken, haha. Dat ik een (vakantie!)week aan deze pyjama's heb gewerkt, laat wel zien dat je zoiets niet 1,2,3 onder de knie hebt. Nu is het ook mijn eerste cover, dat speelt ook mee. Gelukkig is er een facebookgroep to the rescue. 
Tot slot, heb je het nodig, een cover? Nee, met een tweelingnaald lukte het mij ook prima. Toch ben ik erg blij met mijn aanschaf, vooral vanwege de mooie topstitsch/deksteek. 
Op naar volgende projecten, in de hoop dat het steeds soepeler gaat! 

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie pyjama's! En ja, ik begrijp dat je enorm blij wordt van zo'n mooi stiksel! Ik heb een Janome cover en ben wisselend enthousiast. Maar we blijven proberen!

    BeantwoordenVerwijderen